Thanksgiving

I förrgår hade vi en lång, tråkig föreläsning om proteiner. Den var 4 timmar lång. Det var hemskt. Den var väldigt lik alla föreläsningar som jag hade när jag gick på KI. Fast då hade vi såna föreläsningar hela dagen. Man satt där och kände att det var slöseri med tid att vara där -att man skulle lära sig så mycket mer om man var hemma och läste i en bok...
Jag är jättenöjd med upplägget i Örebro. Vi har inte så mycket föreläsningar, och de föreläsningar vi har håller bra kvalitet. Det är mycket egenstudier, och det gillar jag!

Ikväll har vi firat Thanksgiving. Min vän Lindsay från Kanada har lagat en jättegod middag med en massa god mat: kalkon, stuffing, sötpotatispaj, sallad, bröd med asgott örtsmör, hericot verts, och applecrisp med vaniljglass till efterrätt. Ursäkta mina engelska ord som jag slänger in här och där, men vi hittar inga bra översättningar...


Laboration

Idag har vi haft lab då vi har tittat på olika preparat i mikroskop. Vi var även tvungna att klara ett litet test i mikroskopiering för att bli godkända på labben.

Imorgon har vi basgruppsmöte på förmiddagen och sen föreläsningar hela eftermiddagen.


Bra & Begagnat

Idag har jag varit på Bra & Begagnat. Om man är student så har man 20% rabatt där under oktober -bra va?

Jag hade storslagna planer på att jag skulle jobba med företaget samt plugga idag och ikväll, men ingenting av det har blivit gjort.
Eftersom inget av det blev gjort så planerade jag att käka godis och titta på tv-serier. Ha en myskväll, ni vet. Men grejen är att jag tröttnar på att äta godis efter ungefär 7 bitar. Och så hade jag ingen tv-serie att titta på. Så var det med den myskvällen.


Fredagsläge i soffan

Nu mår jag lite bättre! Vi har precis ätit take away från Karishma. Jag åt en kycklinggryta med haricort verts, basilika, koriander, vitlök och spiskummin. Och så vitlöks naanbröd. Kalasgott var det. Nu blir det horisontalläge resten av kvällen...


Sjuk

Lagom till skolstart så har jag blivit sjuk. Hoppas att det går över snart...


Chili

I förrgår köpte jag en chiliplanta av Jan Fares -pappa till regissören Josef Fares och skådespelaren Fares Fares.

Han har en second hand affär på norr i Örebro. Tio kronor kostade chiliplantan -billigt!:-)


Termin två

Idag har jag börjat på termin två. Jag fick tillgodoräkna mig den första delkursen -det är därför jag börjar först nu!

Temat som vi ska läsa heter "Nutrition/Metabolism/Elimination". Det är mycket cellbiologi och det tycker jag är ganska kul. Jag får se om jag tar tillbaka det uttalandet senare på terminen.


RSS 2.0